Начало За нас Реклама Контакти

Салата с риба тон, грах, мушкато и маргаритки

Снимка за Салата с риба тон, грах, мушкато и маргаритки
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Вероятно сте опитвали не една и две салати с риба тон, но надали досега сте попадали на подобно съчетание, още повече че в случая става въпрос за великолепно филе, а не за консервирана риба. Мушкатото придава леко кисел вкус, докато маргаритките се изявяват в зоната на тръпчивите нюанси и всичко това е овкусено с лимонов сок, горчица и зехтин.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г филе от риба тон или друго рибно филе
  • 1 с.л. зехтин за месото
  • 4 листа зелена салата
  • 400 г зелен грах, пресен или замразен
  • 200 г чери домати
  • краставица
  • 1 с. л. венчелистчета от мушкато
  • 1 с. л. венчелистчета от маргаритки
  • 1-2 с. л. лимонов сок
  • 3 с. л. зехтин за заливката
  • 1 ч. л. горчица
  •  сол на вкус
  •  шарен пипер на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филето се поръсва с шарен пипер и се намазва добре със зехтин. Може да се остави около 10 мин., за да се овкуси добре. Изпича се в сух тиган на умерена температура от двете страни. Нарязва се на тънки ивици.

  2. 2.

    Грахът се слага да се задуши с малко зехтин, сол и черен пипер на вкус. Когато е готов, се обърква с венчелистчетата от маргаритки.

  3. 3.

    Краставицата се нарязва на кръгчета и се обърква с нарязаните домати, накъсаната зелена салата и венчелистчетата от мушкато.

  4. 4.

    Приготвя се заливка от лимоновия сок, зехтина, горчицата и солта.

  5. 5.

    Салатата се аранжира в чинии и се залива със соса.


Юли 2008
Още подобни рецепти
Коментари