Начало За нас Реклама Контакти

Рибена чорба

Снимка за Рибена чорба
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Има хиляди различни начини да се приготви лека, уханно-вкусна чорба от морска риба. Тази тук е съвсем семпла рецепта от Поморие, но ако рибата е прясна и черноморска, то и най-заклетите врагове на рибните вкусове не биха устояли на примамливия резултат.

СъставНеобходими продукти за 4-6 порции

  • 300 г попчета
  • 300 г калкан
  • 300 г меджид
  • 2 моркова, нарязани на ситно
  • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 4 големи картофа, нарязани на кубчета
  • 2 домата, обелени и нарязани на ситно
  • 1 зелена чушка, ситно нарязана
  • 1 червена чушка, ситно нарязана
  • 4 с. л. олио
  • 1 яйце
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • 2 с. л. пресен девесил, нарязан
  •  сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Нарязаните зеленчуци се слагат да се сварят в 1 л подсолена студена вода и олиото. Добавя се рибата и се вари 15 мин.

  • 2.

    Сварената риба се изважда, обезкостява се и месото отново се връща при зеленчуците. Прибавя се девесилът. Подправя се на вкус с черен пипер и лимонов сок.

  • 3.

    Супата се застройва с разбитото яйце с киселото мляко и се сервира с резенчета лимон.


Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари