Начало За нас Реклама Контакти

Пълнозърнести сладки

Снимка за Пълнозърнести сладки
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Тези фини сладки са чудесен пример, че и десертите могат да са полезни. Съчетанието от овесени ядки, сушени плодове и семена е вкусното доказателство за това. А ето и една идея за разкош: добавете в тестото парченца нарязан шоколад.

СъставНеобходими продукти за 0

  • 125 г меко масло
  • ½ ч. ч. кафява или пудра захар
  • 1  яйце
  • 1 ч. л. настъргана портокалова кора
  • 2 с. л. царевично брашно
  • ½ ч. ч. фини овесени ядки
  • ½ ч. ч. пшенично брашно с набухватели
  • 2 с. л. запечени белени слънчогледови семки или нарязани орехи
  • 4 с. л. нарязани сушени плодове - сини сливи, стафиди, боровинки и др.

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се двата вида брашно, овесените ядки, сушените плодове и семките.

  2. 2.

    Маслото се разбива със захарта на крем. Добавят се портокаловата кора и яйцето. Слага се брашнената смес и всичко се разбърква само с лъжица, докато стане на тесто.

  3. 3.

    С помощта на лъжица за сладолед се загребват топки от сместа и се слагат върху хартия за печене на разстояние 7-8 см една от друга. Пекат се 10-12 мин. във фурна загрята до 190°С. Когато изстинат добре, се преместват в купа. Могат да се гарнират с разтопен шоколад.

Продуктите са за 12 броя. Препоръчани напитки: Охладено шардоне с дъб; сочно плодово мерло, отлежало в дъб; коняк

Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари