Начало За нас Реклама Контакти

Пилешка супа

Снимка за Пилешка супа
100
Време за приготвяне: 100 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Каквото и да е времето навън, вкусната пилешка супа непрекъснато е навреме и на място, в болни и здрави дни, за обяд и вечеря, а защо не и за закуска.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • за бульона:
  • 1 пилешки фенер
  • 2 пилешки бутчета
  • 1 резен целина, нарязана на кубчета
  • 1 морков, нарязан на кубчета
  • 1 праз, нарязан на кръгчета
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 дафинов лист
  • 1 стрък пресен девесил
  • 5-6 зърна черен пипер
  • за супата:
  • 1 шепа фиде
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 яйце
  • 1 с. л. брашно
  • 250 мл кисело мляко
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Всички съставки за бульона се сваряват в 3 л студена вода за 80 мин. Месото се обезкостява и се връща в бульона при зеленчуците. Щом отново заври, се добавя фидето. Сварява се за 5-6 мин. Прибавя се чубрицата.

  • 2.

    Яйцето се разбърква с брашното и млякото. Слага се да заври при непрекъснато разбъркване. Щом се сгъсти, се сипва черпак от бульона. Разбърква се и се добавя към останалата вряща супа. След 2-3 мин. на тих огън супата се отстранява от огъня.

  •  
Апр. 2016
Още подобни рецепти
Коментари