Начало За нас Реклама Контакти

Ориз с лапад, яйца и сирене

Снимка за Ориз с лапад, яйца и сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Типична за пролетната кулинарна стилистика на страната ни, тази рецепта се отличава с щедри вкусове, голяма хранителна стойност и апетитна консистенция. Насладете й се, докато все още лападът не е надхвърлил детски ръст, а ако не сварите просто го заменете със не по-малко вкусния спанак.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 с.л. краве масло
  • 1 с.л. олио
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 2 ч.ч. ориз
  • 4 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 500 г лапад, нарязан на ситно
  • 3 с.л. пресен джоджен, нарязан
  • 200 г овче сирене
  • 4 яйца
  •   цедено кисело мляко за гарниране
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В маслото и олиото се запържват леко лукът и чесънът, прибавя се измитият ориз и всичко се разбърква 1-2 мин. Слагат се лападът и джодженът и отново се разбърква. Налива се бульонът.

  2. 2.

    Ястието се оставя да покъкри, докато оризът поеме цялата течност. Сипват се натрошеното сирене и леко разбърканите яйца. Бърка се, докато се пресекат яйцата, и се подправя на вкус. Поднася се с цеденото кисело мляко.


Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари