Начало За нас Реклама Контакти

Кошнички с тофу, маслинена паста и чушки

Снимка за Кошнички с тофу, маслинена паста и чушки
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Храната често е условието, което прави едно парти успешно или не чак дотам. С рецептата за тези кошнички с ефектен пълнеж от соево сирене, подправки и зеленчуци не е нужно да се съмнявате във веселите овации, които ще пожънете от вашите приятели.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • за тестото:
  • 150 г брашно
  • 75 г масло
  • 2-3 с. л. ледена вода
  • за плънката:
  • 200 г тофу
  • 100 мл зехтин
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 1 с. л. нарязан джоджен или мента
  • ½ ч. л. кимион
  • 1 ч. л. смлян шарен пипер
  • 1 ч. л. настъргана кора от лимон
  • 2 с. л. маслинена паста
  • печена червена чушка, нарязана на тънки дълги ивици
  •  кълнове ряпа, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се стрива на трохи с брашното. Прибавя се водата. Бързо се оформя на топка и се слага да почине 30 мин. в хладилника.

  2. 2.

    Охладеното тесто се прави на топчици, които се разстилат във форми за тарталети. Слагат се да се пекат в загрята фурна на 190°С за около 10-12 мин., или докато леко порозовеят. Щом изстинат, се изваждат от формите.

  3. 3.

    Тофуто се нарязва на малки кубчета и се залива със зехтина. Разбърква се с чесъна, кимиона, джоджена, пипера и кората от лимон. Оставя се да се маринова 1-2 часа.

  4. 4.

    Във всяка кошничка се слага по лъжица от пастата, кубче тофу, парче чушка и се украсява с малко джоджен.


Подходящи типове вина
Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари