Начало За нас Реклама Контакти

Филе от пъстърва върху задушен праз лук, бекон и сметана

Снимка за Филе от пъстърва върху задушен праз лук, бекон и сметана
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Представяме ви още една рецепта на шеф-готвачът на ресторант "Вишните" Людмил Станков, която можете да намерите в книгата "6 по 5 рецепти". В това елегнатно ястие Людмил интерпретира любимата си пържена пъстърва с чудесн акомпанимент на праз, бекон и сметана.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 2 парченца бекон
  • 2 с. л. нарязан праз лук
  •   топче ру
  • 1 с. л. МAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
  • 4 с. л. бяло вино
  • 2 с. л. готварска сметана
  • 2 филета от пъстърва с кожа
  • 2 с. л. брашно
  •   олио за пържене
  • 1 с. л. масло
  •   черен пипер
  •   стрък машерка
  •   лимон, кора от лимон

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Запържвам в тиган бекона и праза. Използвам топче ру или препечено брашно за сгъстяване и овкусявам с
    МAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
    , черен пипер, мащерка и 1 ч. л. настъргана кора от лимон. Слагам
    виното и сметаната. Хубаво е беконът да не е пушен, за да не доминира. След това в същия тиган, без да почиствам (за да
    се използва вкусът), пържа рибата. Овалвам в брашното цялата риба, която предварително съм овкусил с черен пипер и
    сол, и пържа на ниска температура първо от страната на кожата. При обръщането добавям и малко масло. После обръ-
    щам пак и поливам с маслото. Филето може да се завие на рулце и да се завърже с бланширани пера от лук.

*Ру (roux) - запържено брашно в масло или друга мазнина.

Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари