Начало За нас Реклама Контакти

Чили кон карне

Снимка за Чили кон карне
75
Време за приготвяне: 75 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Рецептите за Chili con carne (чили с месо на испански език) са рожби на текст-мекс кухнята, тоест интерпретацията на мексиканската кухня в Тексас и другите южни американски щати.

СъставНеобходими продукти за 4 - 6 порции

  1. 4 с. л. олио
  2. 1 глава лук, ситно нарязана
  3. 3 скилидки чесън, скълцани
  4. 500 г телешка кайма
  5. 1 ч. л. смлян кимион
  6. 1 ч. л. смлян кориандър
  7. 1 ч. л. натрошени или смлени сушени чили чушчици или лют чили сос
  8. 50 мл вермут или червено вино
  9. 500 г консервирани белени домати
  10. 2 печени червени сладки чушки, нарязани
  11. 1 с. л. доматено пюре
  12. 500 г сварен червен боб
  13. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрятото олио се слагат лукът и чесънът и се разбъркват 2-3 мин. Добавя се месото и се бърка непрекъснато, докато се раздроби на малки парченца. Може да се използва телена бъркалка за разбиване. Добавят се кимионът, кориандърът и чилито.

  2. 2.

    Налива се виното и се разбърква, докато изври. Слагат се доматите, чушката и пюрето. Посолява се на вкус. Ястието се оставя да къкри, покрито, 30 - 40 мин., докато се сгъсти. Добавя се бобът и отново се оставя да покъкри 10 мин. Поръсва се с магданоза. Ястието е най-вкусно на следващия ден. Гарнира се с гуакамоле и цедено мляко или туршия.


Видео
Подходящи типове вина
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари